?

Hvorfor blir jeg dårlig av å oppsøke hjelp?

Kvinne 21 . 21 April 2021
Spørsmål

Hvorfor blir jeg dårlig av å oppsøke hjelp? Eller jeg oppsøker ikke ordentlig, prøver men feiler og blir dårlig, hvorfor kan jeg ikke bare få det og hvorfor feiler jeg hele tiden

Kvinne (21)
Fagperson svarer
Hei
 

Det er leit å høre at du har dårlige erfaringer fra å oppsøke hjelp.

Av erfaring vet vi at man kan få det verre i en periode etter å ha oppsøkt hjelp. Dette skyldes ikke nødvendigvis at hjelpen gjør en verre. Det kan også handle om at en må forholde seg til vonde minner eller vanskelige følelser som en tidligere har forsøkt å holde på avstand.

For å jobbe med det som er vondt, må vi eksponere oss og være i kontakt med det. Det kan være smertefullt og vanskelig. Samtidig er det nettopp dette som på sikt kan gi oss bedre livskvalitet.

Når man går i psykoterapi, får man hjelp til å håndtere vanskene sammen med en fagperson. Det blir et samarbeid, en slipper være ensom og gjøre arbeidet alene.

Jeg tror ikke du har gjort noe feil. Jeg tror tvert imot at prøving og feiling er en del av en endringsprosess. Dersom du opplever forverring i et behandlingsforløp, vil det være viktig å si fra til behandleren. Da kan dere jobbe med det og sammen forsøke å forstå hva som skjer.

Du er 21 år og fremdeles veldig ung. 20-årene er en veldig bra periode for å jobbe med psykiske plager. Det ser vi ofte. Men husk at bedring kommer i rykk og napp, og det kan ta tid før en virkelig merker endringen.

Ta vare på deg selv, og gi hjelpen en ny sjanse!

 



Med vennlig hilsen 

Psykologen, SiO Helse 

Finner du ikke det du leter etter?